Inloggen | Registreren

Mertens Bitterzout Meststof 1 kg

Tegen bruinverkleuring van o.a. coniferen. Zorgt voor mooie groene takken en verhoogt het weerstandsvermogen.
€4,95

Mertens Bitterzout Meststof 5 kg

Speciaal te gebruiken bij magnesiumgebrek bij coniferen en naaldbomen. Voorkomt naaldrui en bruinverkleuring en geeft groene takken.
€12,95

Mertens Blaukorn classic 12-8-16+3 5 kg

Blauwkorn classic is een universele NPK meststof die ook bekend is onder de oude naam Nitrophoska Blauw. Chloor arm en geschikt voor groenten, zowel onder gras als in de volle grond. Ook geschikt voor bloemen, perken en gazons.
€14,95

Mertens Kieseriet 5 kg

Geschikt voor het vormen van bladgroen bij groentegewassen. Voorkomt bruinverkleuring bij o.a. coniferen.
€9,95

Compo Mengmeststof 12-10-18 10 kg

Universele tuinmest voor gazon, siertuin en groentetuin.
€16,95

Mertens Mengmeststof NPK 12-10-18 5 kg

Universele snelwerkende meststof. Geschikt voor border- en moestuin.
€12,95

Mertens Patentkali 5 kg

Stimuleert de wortelontwikkeling en maakt het gewas beter bestand tegen ziekten, met name bij groentegewassen.
€10,95

Mertens Plantacote 1 kg

Langzaam werkende meststof in korrelvorm. Prachtige bloemen door Plantacode voedingskracht. Milieuvriendelijk. Geschikt voor alle balkon- en plantenbakken, bloemperken, rozen, sierheesters en coniferen.
€12,95

Mertens Plantacote 500 gram

Langzaam werkende meststof in korrelvorm. Vergelijkbaar met Miracle Gro. Milieuvriendelijk. Geschikt voor alle balkon- en plantenbakken, bloemperken, rozen, sierheesters en coniferen. 6 maanden werkzaam.
€6,95

Mertens Plantenvoeding 7-3-6 1 1000 ml concentraat

Vloeibare voeding met N.P.K. mestof 7-3-6 voor kamerplanten, perkplanten, kuipplanten en groenten. Deze meststof wordt via de wortels en de bladeren opgenome, is gemakkelijk te gebruiken en geeft geen residu.
€5,95

Mertens Stikstofmest N-Extra 15% 5 kg

Universele stikstofmeststof met magnesium en zwavel. Na één week zichtbaar resultaat. Toepassing voor gazon en moestuin, zorgt snel voor een diepgroen gazon, bevat extra magnesium. In handige korrelvorm.
€9,95

Mertens Thomaskali 5 kg

Fosfaat en kalihoudende meststof op basis van thomasmeel en kaliumchloride. Werkt pH verlagend, dus goed voor zuurhoudende grond.
€10,95
Sale!

Tuinmest 12-10-18 25 kg

Snel werkende universele meststof. Geschikt voor gazons, border en moestuinen. Zak à 25 kg | Koop het bij Lastvan.com!
€24,95 €17,95

Mertens Zwavelzure ammoniak 5 kg

Voor zuurminnende planten, zoals azalea's, rhododendrons, aardappelen. Zuurwerkend op de bodem, werkt ook tegen mos in gazons.
€8,95
Het maakt voor planten niet veel uit waar ze de meststoffen uit halen, áls ze deze maar kunnen opnemen. De voeding kan via organische meststoffen en minerale meststoffen (kunstmest) worden opgenomen. Op deze pagina leest u meer informatie over de soorten minerale voedingsstoffen voor planten, en gaan we dieper in op de voordelen van mineraal meststof.

Minerale meststoffen

Iedere plant heeft op het juiste moment bepaalde voedingsstoffen nodig. Het voordeel van minerale meststoffen is dat de planten deze voedingsstoffen direct kunnen opnemen. Zodra deze mest in contact komt met water, lossen de minerale zouten direct op en kunnen de plantenwortels de voeding vrijwel meteen opnemen. Een rijk bodemleven is voor de planten daarom niet per se nodig. Deze stoffen zijn daarnaast gelijkmatig en constant van samenstelling. Gemakkelijk te doseren dus. Bij Lastvan.com heeft u de keuze uit meerdere soorten minerale meststoffen. We noemen mest uit mineralen ook wel gewoon kunstmest.

Kiezen uit veel soorten kunstmest

Welk soort kunstmest moet u bestellen? Natuurlijk kunt u bij twijfel altijd contact opnemen met onze klantenservice, maar zonder onze hulp komt u er ook vast wel uit. Wij verkopen minerale kunstmest van de beste kwaliteit en wel van bekende merken zoals Mertens en Compo. Voor moestuinen is onze Mertens Blaukorn classic uitermate geschikt. Voor bemesting in het voorjaar kiest u weer voor onze Mertens Kieseriet. Uw gazon bemesten doet u met Mertens Stikstofmest N-Extra. Ook voor coniferen, heesters, fruitbomen en sierplanten hebben wij altijd de juiste minerale meststof voor u op voorraad liggen. Voor sierplanten is bijvoorbeeld speciale Compo Mengmeststof absoluut aan te bevelen. Een goede en goedkope universele meststof is onze Tuinmest 12-10-18 25 kg.

Waarom minerale meststof gebruiken? De voordelen:

Een groot voordeel van minerale meststoffen is o.a. dat ze gelijkmatig en constant zijn van samenstelling. U kunt ze in de juiste verhouding toedienen, dit is niet of nauwelijks mogelijk met organische meststoffen. De voedingsstoffen werken veel sneller dan andere meststoffen. U kan echter ook kiezen voor minerale mest waarbij de mineralen langzamer worden afgegeven. Het verdelen van minerale kunstmeststoffen is veel gemakkelijker. Als u specifiek één plaats moet bemesten dan gaat dat met deze meststof eenvoudiger.
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x